• Külföld
Faktor

Szörnyű tragédia a vasúti átjáróban: négy gyermek halt meg, betiltották a járművet, amivel utaztak

A furcsa eszköz a holland óvodák körében volt népszerű.

Hétfő éjféltől már nem lehet használni a gyerekek szállítására készített Stint elnevezésű mozgó kádakat.

Hollandiában még szeptember 20-án történt, a négy gyerek halálát okozó tragédia, aminek hatására betiltották az eszközt - emlékezik meg az esetről az MTI.

A gyerekeket szállító Stint járművet elcsapta egy vonat a dél-hollandiai Oss városában. A Stint egy elektromos meghajtású jármű, amelyben a gyerekek elöl ülnek, egy nagy kádra hasonlító részben, a jármű vezetője pedig mögöttük áll. 

Információk szerint a tragikus eset idején a gyerekeket szállító járművet egy óvodai dolgozó irányította. Szemtanúk szerint a fékek romolhattak el, ugyanis a nő azt kiabálta, hogy nem tud fékezni. A Nijmegen és a szomszédos 's-Hertogenbosch közötti szerencsétlenségben még egy gyerek és a járművet irányító nő is súlyosan megsérült.

Maga a stint elnevezés a gyors, talajmenti mozgásra utal, legalábbis az apró partfutó nevű madarat hívja az angol nyelv little stintnek.

Cora van Nieuwenhuizen holland közlekedési miniszter bejelentése szerint hétfő éjféltől nem használhatók közutakon az óvodák által kedvelt járművek. A döntést az indokolja, hogy az elvégzett vizsgálatok biztonsági problémákat találtak.

Kommentek:

Top 16