• Belföld
Faktor

Titokzatos kór támadja a határvédő rendőröket

Erő- és eszközátcsoportosításokra volt szükség a déli határnál egy súlyos vírusfertőzés miatt, ami a határvédő rendőröket támadta meg. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szerint a határ továbbra is védett.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

Értesülések szerint súlyos vírusfertőzés terjed a déli határszakaszt védő Baranya megyei rendőrök körében, eddig harminchárom betegről tudnak. Hogy honnan ered a hányással és hasmenéssel járó fertőzés, azt egyelőre nem lehet tudni – írja a Magyar Nemzetre hivatkozva a hvg.hu.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletén megerősítették, hogy az elmúlt napokban csakugyan harminchárman betegedtek meg a Bács-Kiskun megyében, déli határnál szolgálatot teljesítő rendőrök közül.

Hárman kórházba kerültek, huszonketten Bács-Kiskun megyei szálláshelyükön, heten a saját otthonukban gyógyulnak, egy rendőr pedig már teljesen kilábalt a betegségből.

A lap oldalán az is olvasható, hogy vizsgálják a tömeges megbetegedés okát. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság azt mondta:

a megbetegedések miatt szükségessé vált erő- és eszközátcsoportosítások megtörténtek, a rendőrség továbbra is a szükséges és megfelelő létszámmal biztosítja az államhatár védelmét.
Kommentek:

Top 0