• Belföld
Faktor

Inkább dolgozni se mennek a ferihegyi dolgozók a rendőrök miatt

A fokozott ellenőrzés miatt nem tudnak lopni, ezért egyre több reptéri rakodó inkább betegszabadságra megy Ferihegyen.

A gyanú szerint azok mennek szabadságra, akik eddig csomaglopással egészítették ki jövedelmüket, de a múlt szombat óta bevezetett fokozott rendőri ellenőrzés miatt nem tudják. "A betegszabadságok és a rendőri jelenlét miatt most az a helyzet állt elő, hogy csak a becsületes alkalmazottak maradtak, így szerencsére nincs, aki lopjon" – mondta a Borsnak egy névtelenséget kérő reptéri dolgozó.

Illusztráció.

Illusztráció.

"Szerdán ketten jelentettek beteget, csütörtökön hatan" – számolt be egy másik informátor. A rakodókat négy cég – a Celebi, a Menzies, a Budport és a Malév Ground Handling – alkalmazza, de még alvállalkozók is vannak. A lap szerint a reptér összes tolvaj dolgozója az egyik cég alvállalkozójának alkalmazottja.

A módszerük pedig igen egyszerű: ha egy utas olyan célállomásra repül a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, hogy közben átszáll valahol, sokkal nagyobb eséllyel lopnak a csomagjából.

"Később derül ki, és gyakorlatilag lehetetlen visszakövetni, hol történt a lopás... lehet, csak Dallasban derül ki, hogy hi­ányzik valami a csomagból. On­nan nehezen követhető vissza, hogy a müncheni átszállásnál lopták-e meg, vagy esetleg még Ferihegyen" – részletezte korábban a dolgozó.

Kommentek:

Top 0