• Külföld
Faktor

Betegekkel teli kórházat kezdtek el bontani

Váratlanul estek neki a bontómunkások buldózerekkel egy kórháznak és a hozzá kapcsolódó halottasháznak Kína középső részén. A bent lévő orvosoknak, betegeknek és ápolóknak azonnal menekülniük kellett. A romok hat holttestet temettek maguk alá.

A kórház a helyi önkormányzatot vádolja azzal, hogy bontást rendeltek el, miután nem tudtak megegyezni az egészségügyi intézménnyel egy útépítési projekten.

A Honan tartománybeli Csengcsou Egyetem négyes számú kórháza szerint a romok hat olyan holttestet temettek maguk alá, amelyeket a halottasházban tároltak. Többen megsérültek a kórházi személyzetből, az egészségügyi felszerelésben esett kár közel 20 millió jüan (880 millió forint).

Csang Jüan, a kórház kommunikációs vezetője azt mondta: "Így eltemetni a páciensek maradványait rendkívüli tiszteletlenség a halottakkal szemben. Sosem gondoltam volna, hogy ilyesmi megtörténhet" - írja az MTI.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Hujcsi körzet önkormányzata szerint azonban hiába kérték a kórházat a halottasház és a CT-vizsgáló elbontására. A munkásaik megbizonyosodtak róla, hogy senki sincs az épületekben a bontás megkezdése előtt, így áldozatok sem voltak.

    Az erőszakos bontások elterjedt probléma Kínában, ahol az önkormányzatok gyakran kezdenek ingatlan- és más fejlesztésekbe a gazdasági növekedés érdekében.

    Top 16