• Külföld
Faktor

Beszédzavara támadt és egyre rosszabbul látott, válságos állapotban van a Pussy Riot aktivistája

Édesanyját állítólag nem engedték oda a fiához, és nem közölték vele, mit diagnosztizáltak nála.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Válságos állapotban került kórházba Pjotr Verzilov, a Pussy Riot orosz punkzenekar egyik aktivistája, a Vojna (Háború) művészcsoport alapítója. Rokonai mérgezésre gyanakodnak - jelentette a meduza.io orosz hírportál.

Verzilov barátnője, Veronyika Nikulsina, aki szintén aktivistája az együttesnek, azt mondta, hogy Verzilov kedd este került kórházba, miután beszéd- és mozgászavarai támadtak, valamint egyre rosszabbul látott - írja az MTI. A férfit a toxikológián kezelik.

A meduza.io jelentése szerint Verzilov édesanyját nem engedték a fiához, és nem közölték vele, mit diagnosztizáltak nála. Nikulsina közölte, hogy az első analízisek semmi rosszat nem mutattak ki, de szerdára virradóra mégis áthelyezték a toxikológiára. Elmondása szerint az orvosok nem válaszoltak arra a kérdésére, hogy megállapítottak-e mérgezést Verzilovnál, mindössze annyit tudattak, hogy az állapota válságos, de elkezdett reagálni a dolgokra.

Verzilovot, Nikulsinát és a punkzenekar két tagját 15 napos elzárásra ítélték a nyilvános események szervezésére vonatkozó előírások megsértése miatt. Ők ugyanis rendőregyenruhába bújva az oroszországi labdarúgó világbajnokság július 15-i fináléjának 52. percében a pályára szaladtak, közlésük szerint arra akarták ráirányítani a figyelmet, hogy Oroszországban túlzott hatáskörrel bírnak a rendfenntartó szervek.

Kommentek:

Top 0