• Külföld
Faktor

"Tudni akarom, ki irányította a fiamat" - megszólalt a berlini tömegmészáros családja

A 24 éves Anis Amri vezette azt a lengyel kamiont, amely behajtott a berlini karácsonyi vásár tömegébe, meggyilkolt 12 ember, 56-ot pedig megsebesített. Családtagjai nem értik, miért gyilkolt a fiatal.

Édesanyja szerint már sosem derül ki, miért rendezett vérfürdőt a fia.

„Ő tudta a titkot, de a sírba vitte magával. Tudni akarom az igazságot a fiamról. Ki állt mögötte?”

- mondta a tunéziai Queslatiában Nour El Houda Hassani, aki abban bízik, hogy fia holttestét hazahozhatják. Ehhez azonban előbb három ország hatóságainak kell vizsgálatokat végeznie.

Amri bátyja, Abdelkader arra keres választ, hogy miért gyilkolhatták meg a testvérét, mikor még csak a berlini támadás gyanúsítottja volt, nem bizonyított elkövetője - írja az Independent.

A jelek azonban egyértelműen arra utalnak, hogy Amri igenis az Iszlám Állam katonája volt, aki megbízatással érkezett Európába. Egy videóüzenetben hűséget fogadott a terrorszervezetnek: bosszút akart állni az európai „hódító disznókon”, amiért a muszlimokat bombázzák, és arra szólítja fel muszlim testvéreit, hogy ők is cselekedjenek hasonlóan.

A férfi unokaöccsét meg tudta győzni – Amri hatására a tunéziai fiatal is hűséget fogadott az Iszlám Államnak. A hatóságok szerint lehet, hogy a berlini terrortámadásban is közreműködött, ezért őt és két társát letartóztatták a tunéziai rendőrök. Mindhárman egy tunéziai terrorista sejt tagjai voltak - írja az NBC News.

Kommentek:

Top 0