• Külföld
Faktor

Ezek a dolgok derültek ki a berlini merénylőről

A tunéziai Anis Amri, akinek merénylete 12 halálos áldozatot követelt, korábban már egy migránstábort is felgyújtott. 2011-ben ugyanis része volt a lampedusai tábor felgyújtásában, sőt a Lokál információi szerint szerint arra is ajánlkozott, hogy öngyilkos merényletet követ el.

Anis Amri két testvére, Walid és Abderkamer csütörtökön sajtónyilatkozatban kérte öccsét, hogy adja fel magát. Szerintük testvérük akkor radikalizálódhatott, amikor Tunéziát elhagyva olasz börtönbe került.

Forrás: Europress - AFP/Odd Andersen

Forrás: Europress - AFP/Odd Andersen

Ennek viszont ellentmond az az információ, hogy Anis Amrinak azért kellett négy évet ülnie Palermo börtönében, mert részt vett a 2011-es lampedusai zendülésben. Akkor társaival felgyújtotta a tábort és szembeszállt a rendőrökkel is. Ezek után ki is utasították, de a tunéziai hatóságok későn reagáltak a megkeresésre, így lejárt a férfi fogva tartásának törvényi határideje.

Ahhoz azonban, hogy a férfi végrehajthassa 12 emberéletet követelő és 48 súlyos sebesültet eredményező szörnyű tettét Berlinben, nemcsak az olasz és a tuniszi, hanem a német hatóságok hibája is kellett. Egy rendőrségi informátor ugyanis korábban jelentette, hogy Amri tőle próbált fegyvert szerezni - írja a lap.

Kommentek:

Top 0