• Külföld
Faktor

Rendőrök rohanták le a karácsonyi vásárt: lőszert találtak

Több száz rendőr jelent meg vasárnap egy berlini parkolóházban a karácsonyi vásár közelében, miután egy férfi nagy mennyiségű lőszert talált az autója mellett.

Fotó: Europress / John Macdougall - AFP

Fotó: Europress / John Macdougall - AFP

A parkolóház Berlin egyik sokak által látogatott karácsonyi vására, a Charlottenburg palota fesztiválja mellett található, de egy mecset is van a közelben. A két tömött táskában 200-nál is több golyót találtak, a rendőrség keresőkutyákat is bevetett az akció során - írja az Express.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A berlini rendőrség szóvivője, Winfrid Wenzel elmondta, hogy nem tudják, kihez tartozik a nagy mennyiségű lőszer, és hogy mi lehetett az illető célja vele. Az esetet nem kötik terrorista szándékhoz, hiába történt mindez a karácsonyi vásár közvetlen közelében. Az Iszlám Állam propagandaanyagaiban többször is bejelentette, hogy vérbe fojtaná a vásárokat – ahogy tette tavaly Berlinben, ahol egy gázolásos merénylet 12 ember életét követelte.

  „Gyakran találunk lőszereket Berlinben. Valaki valószínűleg a padlását takarította, mikor olyan holmikat talált, amelyek még a nagypapájáé voltak”

  – magyarázta az esetet Wenzel.

  Nem ez volt az első alkalom az idei karácsonyi időszak alatt, hogy pánik tört ki egy német karácsonyi vásáron: december 1-jén Potsdamban menekítették ki az embereket, miután egy bombára hasonlító tárgyat találtak a vásár mellett, egy gyógyszertár előtt.

  Kommentek:

  Top 16