• Krimi
Faktor

Magyar lányokat futtattak Berlinben, csúnyát átverték őket

A tettesek a lányok minden percét beosztották.

Hat embert vádolnak azzal, hogy bűnszervezet tagjaiként magyar lányokat futtattak Berlinben - közölte a Heves Megyei Főügyészség az MTI-vel.

A közlemény szerint a vádlottak tizenkét nőt szerveztek be, akik vállalták, hogy a német fővárosban, a Kurfürstenstrassén prostituáltnak állnak.

Berlinben a lányoknak az őket futtató két testvér - az első- és másodrendű vádlott - meghatározta, hogy az adott utcaszakaszra hol, mikor álljanak ki, milyen szolgáltatásért mennyi pénzt kérjenek, sőt még azt is, hogy az egyes szolgáltatásokra mennyi időt szánjanak.

Mindvégig szoros felügyelet alatt tartották a nőket, és a napi bevételükből úgynevezett "leadót" fizetettek velük. Az ügy negyedrendű vádlottjának, egy 36 éves férfinek a feladata elsősorban a napi teendők ellátása, a főzés, a takarítás, a lányok kiszolgálása volt. A tettesek 2017 júniusáig mintegy 225 000 euró (69 millió 750 ezer forint) bevételre tettek szert.

A Hevesi Járási Ügyészség négy vádlottnál fegyházbüntetés kiszabását kérte, továbbá azt, hogy a bíróság közülük egyeseket sújtson részleges vagyonelkobzással. Az ötöd- és hatodrendű vádlottnál az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönt, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vagyonelkobzás mellett.

Kommentek:

Top 0