• Krimi

Berci, a rendőrkutya találta meg Párducot, a betörőt

Rendőrkutya szagolta ki badacsonyi búvóhelyén azt a Párduc néven ismert férfit, aki egy hónap alatt hét pincébe és nyaralóba tört be Tapolca környékén. A tolvaj elfogása után még 32 bűncselekményt ismert be.

Élelmiszert, zseblámpaelemeket és a hétköznapjaihoz szükséges tárgyakat lopott áprilisban Badacsonyörs, Badacsonytördemic és Badacsonylábdihegy pincéiből, nyaralóiból az 50 éves pécsi F. János. Bene Zoltán főhadnagy, a Tapolcai Rendőrkapitányság vizsgálója szerint a férfi ablakok, ajtók üvegeinek betörésével vagy a nyílászárók befeszítésével jutott be az épületekbe. A betörések miatt heten tettek bejelentést.

Bódis István zászlós és Berci. Forrás: police.hu

Bódis István zászlós és Berci. Forrás: police.hu

Bódis István zászlós, a Badacsonytomaji Rendőrőrs körzeti megbízottja négyéves nyomkövető kutyájával, Bercivel májusban találta meg a férfit Badacsony hegyen. A kutya a badacsonytördemici oldalon, a letaposott fűről szagot fogott, és egy lakatlan házig vezette gazdáját. A rendőrök az ingatlant átvizsgálták, és az egyik szobában megtalálták a Párduc néven elhíresült F. Jánost. A gyanúsított korábban is járt már a környéken, ezért tudta, hogy a nyaralót évek óta nem használja senki.

A férfit előállították, majd kihallgatták. Ekkor elmondta, hogy március végén indult el gyalog Baranya megyéből, éjszakáit a szabad ég alatt vagy elhagyatott épületekben töltötte. Később a Kéktúra útvonalán folytatta útját, április közepén pedig Tapolca környékére ért. Amikor valamire szüksége volt, bement az éppen útjába eső pincékbe, nyaralókba, és főként élelmiszert lopott. A gyanúsítottat őrizetbe vették, a bíróság pedig már előzetes letartóztatásba tette. F. János részletesen beismert további 32 bűncselekményt. Az eljárás során vizsgáljuk ezeket az eseteket is.

A férfi ellen a Tapolcai Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást – írja a police.hu.

Kommentek:

Top 0