• Sport
Faktor

Benzema helyzete nem reménytelen, még ott lehet az Eb-n

Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a legutóbbi nyilatkozatában azt mondta, ha a szövetség engedélyezi, akkor elképzelhető, hogy Karim Benzema ott lesz a saját rendezésű Európa-bajnokságon.

Fotó: Europress - Curto de la Torre/AFP

Fotó: Europress - Curto de la Torre/AFP

A Real Madrid támadója az egyik legjobb formában lévő csatár egész Európában, ráadásul a válogatott egyik legjobb játékosa is, ezért nagy veszteség lenne Franciaországnak, ha nem játszhatna a nyári kontinenstornán. Benzemát novemberben hallgatta ki a francia rendőrség, azzal vádolták, hogy részt vett válogatottbeli csapattársa, Mathieu Valbuena szexvideó-zsarolós ügyében. A játékos elismerte, hogy közvetítőként szerepe volt az ügyben, a bíróság ezért megtiltotta neki, hogy bármilyen formában felvegye a kapcsolatot Valbuenával, a francia szövetség elnöke, Noël Le Graët pedig eltiltotta a válogatottól.

Deschamps a Canal+ televíziós csatornának azt mondta, nagyon örülne neki, ha nevezhetné a csatárt az Európa-bajnokságra.

„Van a törvény, és van a szövetség. A mai napig nem áll a rendelkezésemre Benzema, ezért egyelőre nem válogathatom be a csapatba. Az elnök és a bíróság pozitív válaszára is szükség lenne ahhoz, hogy újra játszhasson. Ha ebben a helyzetben találnám magam, akkor már csak az én döntésemen múlna minden. A dolgok megváltozhatnak, ha sportszempontból nézzük, akkor szeretnék a legjobb csapattal és a legjobb játékosokkal kiállni” – mondta Deschamps, aki kitért Valbuenára is, akit szintén eltiltott a szövetség a válogatottól.

„Egyértelmű, hogy ő áldozat ebben az ügyben. Ez kihatott rá pszichológiailag, ezért játszott gyengébben a Lyonban, de még mindig minőségi játékosnak számít. Bárki bekerülhet még a válogatottba, és bárki kikerülhet még onnan” – tette hozzá a kapitány. Valbuena egyébként azt mondta, őt nem zavarná, ha újra együtt kellene játszania Benzemával a válogatottban.

Top 0