• Sport
Faktor

Benedek: Igazi csapattá váltunk az Európa-bajnokság alatt

A magyar férfi vízilabda-válogatott bronzérmet szerzett a belgrádi vízilabda Európa-bajnokságon: Benedek Tibor együttese a szombati helyosztón 13-10-re győzte le a tavaly vb-harmadik görög csapatot.

Gerendás György, másodedző és Benedek Tibor (jobbra) (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Gerendás György, másodedző és Benedek Tibor (jobbra) (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A magyar férfiválogatott 24. érmét szerezte az Európa-bajnokságok történetében, 12 győzelem és hat második hely után hatodik alkalommal lett bronzérmes.

Mivel a magyar együttes elődöntőbeli vereségével lemaradt a szerb fővárosban megszerezhető egyetlen olimpiai kvótáról, így áprilisban a Triesztben sorra kerülő kvalifikációs tornán szerezheti meg a riói indulási jogot. A 12 csapatos viadalról – amelynek sorsolását 21 órától rendezik Belgrádban – négy válogatott jut ki az olimpiára.

„Tudtuk, hogy jó emberhátrányos védekezésre van szükségünk a görögök ellen, de ez csak másodlagos. A lényeg a szívekben van” - mondta a mérkőzést közvetítő M4 Sport csatornán a magyarok szövetségi kapitánya, Benedek Tibor.

„Jobb az első helyért játszani, de nem vagyok elégedetlen – tette hozzá –, mert igazi csapattá váltunk, és ezt eredménnyel is bizonyítottuk. Ez erőt adhat, hogy kivívjuk az olimpiai szereplést.”

Top 0