• Autó

Bemutatták a világ leggyorsabb autóját, csak 500 készül belőle

A Bugatti Chiront a 86. Genfi Autószalon közönsége láthatja élőben először. A Veyron utódjának szánt sportautó végsebessége 420 km/h óra lesz, amivel a leggyorsabb sorozatban gyártott, utcai autó lesz. Egy Chiron ára átszámítva több mint 700 millió forint.

A Genfi Autószalon hivatalosan március 3-án nyitja meg kapuit a közönség előtt. A kiállításon a legnagyobb márkák képviseltetik magukat, az eseményről készült galériánkat itt tekintheti meg. A bemutató egyik legjobban várt eseménye az új Bugatti bemutatása volt, amely 420 km/-s végsebességével a világ leggyorsabb sorozatban gyártott autója lesz.

A képre kattintva képgaléria nyílik!

Fotó: bugatti.com

Fotó: bugatti.com

A Volkswagen csoport új sportautójáról az első hivatalos adatok és képek tegnap este jelentek meg a Bugatti oldalán. Az új autót egy 16 hengeres, 1500 lóerős, négyturbós motor hajtja, amelynek hengerűrtartalma 7993 köbcenti. Az autó nyomatéka 1600 Nm.

Ez a teljesítmény nagyobb sebességre lenne elég, mint a 420 km/h, de elektromosan leszabályozták az új Bugattit ennél a határnál. A járműből csak 500 darab készül, amelynek egyharmadát még a hivatalos bemutatás előtt eladták. A Chiron alapára 2,4 millió euró, amely átszámítva 740 millió forintnak felel meg.

A Carmagazine megemlíti, hogy a Veyron Super Sport kiadása ugyan gyorsabb volt a Chironnál, de minden bizonnyal készül majd olyan teszt is, ahol az elektromos korlátozást leveszik, így viszont a becsült sebessége az autónak megközelítheti a 460 km/h-t.

Az autó 100 km/h-s sebességre 2,5 másodperc alatt gyorsul fel. Minden bizonnyal ez a szám is lehetne jobb, de valószínű, hogy nem sikerült olyan gumit fejleszteni a Chiron alá, amellyel gyorsabban meg lehetne tenni ezt a távot.

A Bugatti nem csak technikai számokra figyelt, hanem a kivitelezésre is. Az autó külsején a legszembetűnőbb változás a Veyronhoz képest a LED-fényszórók elhelyezése, a középen elhelyezkedő dudor, és az utasteret körbeölelő C-forma.

Az autó belseje is eleganciát sugároz, a LED-kijelzők mellett a legkorszerűbb hűtési technológiát és hangrendszert szerelték a Bugattiba. Természetesen a luxusnak is megvan a maga hátránya, az autó csomagtartója mindössze 44 literes.

Top 0