• Sport
Faktor

Bemutatták a magyar labdarúgó-válogatott Eb-mezét

Holnap Elefántcsontpart ellen lép először pályára Magyarország labdarúgó-válogatottja az új Európa-bajnoki szerelésében. A több, mint 60 ezer szurkoló által megszavazott új mez a mérkőzés napjától megvásárolható a Groupama Arénában, illetve az Adidas kiemelt partnereinél.

A szerelések színvilága nem tér el a megszokottól: míg a hazai mez piros, vállán fehér csíkokkal, addig az idegenbeli alapszíne fehér, vállrészét pedig piros csíkok díszítik. A két garnitúrában közös újításként jelenik meg a felsőrészek ujját körül ölelő, valamint a mez alsó peremén is végigfutó zöld csík, mely által a magyar nemzeti színek mindegyikét reprezentálja az új szerelés. Újdonság, hogy a nadrágra az MLSZ címere került.

„Számomra a legkedvesebb újítás, hogy a nemzeti színeink mindegyike megjelenik az új mezen. Eddig a felsőn nem, csupán a sportszáron jelent meg a zöld szín. Elsőre szokatlan volt még a szurkolói szavazás során, de jól sikerült!” – nyilatkozta az új szerelés kapcsán Juhász Roland, a válogatott hátvédje.

„Ha a mellizmaid rendben vannak, akkor szépen kiemeli azokat az új mez, ami az ellenfelekkel szemben is jól jön” – kommentálta jó hangulatban a felsőt Lovrencsics Gergő, a magyar labdarúgó válogatott játékosa. „Örülök, hogy az Adidas nem csak a profi cipőt, hanem a teljes szerelést biztosítja számunkra, és hogy a mezek is a legjobb minőségben készültek. A klasszikus színekben büszkén képviselem majd hazánkat az Európa-bajnokságon.” 

Régóta vágyott sikert ért el a válogatott a kvalifikációval, ezért az Adidas a szurkolók megszavaztatása után újabb gesztussal ünnepel: „300 mezt ajánlunk fel jótékonysági célra. Szeretnénk, ha a mezek olyan emberekhez is eljutnának, akik nincsenek olyan szerencsés helyzetben, hogy megvásárolják. A kiválasztásban ismert sportolók lesznek segítségünkre” – nyilatkozta Lengyel Zsolt, az Adidas Budapest Kft. ügyvezető igazgatója.

A felajánlott mezekért e-mailben a hungary@adidas.com címen, valamint postán az Adidas Budapest Kft. címén (1118 Bp. Rétköz utca 5.) lehet jelentkezni.  

A magyar válogatott új mezei május 20-tól megvásárolhatók az Adidas üzletekben és a partnereknél.  

Top 0