• Külföld
Faktor

Egyre rejtélyesebb a Belize-ben nyaraló magyarok halála

A magyar pár halálának körülményei egyre gyanúsabbak, és bár korábban úgy lehetett tudni, hogy semmi sem maradt utánuk, most előkerült néhány irat.

A Bors információi szerint a felismerhetetlenségig összeégett házaspár hotelszobájából árulkodó bizonyíték került elő. A lap szerint előkerült egy Panamából származó hatósági irat, ami arról szól, hogy a nő 210 ezer dollárt akart (63 millió forintot) az országba csempészni. De nem engedték át, mivel a vámhatár tízezer dollár.

Illusztráció.

Illusztráció.

A belize-i hatóságok úgy tudják, hogy a férfinak is meggyűlt a baja a törvénnyel, de afrikai, bissau-guineai diplomataútlevelet szerzett magának. Azzal drog és fegyver kivételével bármit szállíthatott, szabadon járhatott át a határokon, és később is jól jöhetett, hiszen diplomáciai mentességre is hivatkozhatott. Az nem derült ki, hogy az útlevélhez milyen úton jutott a férfi, de nem is vizsgálják.

A lap korábban írt arról is, hogy a megégett pár kecskeméti lehetett. Egy bizonyos O. Gy. ellen jelenleg hárommilliárd forint értékű csalás miatt folyik bírósági eljárás Kecskeméten. A férfi februárban közölte a bíróval, hogy egy időre Mexikóba megy, de a nyári ítéletre biztosan hazajön. Azóta senki nem tudja elérni.

A magyar házaspár márciusban veszítette életét Placencia közelében. A férfira és nőre a közép-amerikai Belize-ben található városka egyik autóútja mellett találtak rá. Mindketten egy kiégett Ford kisteherautóban ültek. A rendőrség gyilkossági ügyben nyomoz.

Kommentek:

Top 0