• Krimi
Faktor

Növényi tejet adtak babájuknak a bioboltos szülők, a kicsi éhen halt

A belga bíróság hat hónap felfüggesztett börtönre ítélt egy anyát és egy apát, mert kisfiuk abba halt bele, hogy csak növényi eredetű tejjel táplálták. A házaspárt gondatlanságból elkövetett emberölés miatt ítélték el.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

A kisfiú, Lucas csak 4,3 kiló volt, amikor héthónapos korában kiszáradás és alultápláltság miatt meghalt. Az Antwerpenhez közeli Beverenben élő szülei bioboltot üzemeltettek, és négy hónapig csak zabból, hajdinából, rizsből, illetve quinoából készült tejjel etették a kicsit. Az anyának nem volt teje, a baba elutasította a csecsemőtápszert is.

Lucas a hasselti kórházban veszítette életét 2014 júniusában, miután egy homeopátiával foglalkozó orvos azt tanácsolta a párnak, hogy hívjanak mentőt.

A növényi tejből hiányoznak azok az alapvető tápanyagok, amelyekre a gyerekeknek életük első évében szükségük van. A szülők azzal védekeztek, hogy azért adtak növényi tejet a kicsinek, mert azt hitték, hogy Lucas laktóz- vagy gluténérzékeny. Az ügyvédjük pedig azt mondta, hogy van bizonyíték arra, hogy gondoskodni akartak a gyerekről, hiszen az anya éjjelente többször is felkelt, hogy megetesse Lucast – írja a BBC.

Kommentek:

Top 0