• Külföld
Faktor

Újabb ország lakosainak lett elege a muszlim migránsokból

Már nem érzik biztonságban magukat hazájukban a belgák.

Egyre többen járnak a mecsetekbe (Fotó: Europress / Philippe Huguen - AFP)

Egyre többen járnak a mecsetekbe (Fotó: Europress / Philippe Huguen - AFP)

Egy friss felmérés szerint egyre kevesebb belga érzi magát otthon és biztonságban a saját hazájában, és erről állításuk szerint a muszlim migránsok tehetnek - írja a Breitbart.

Az RTBF tévécsatorna és a liberális napilap, a Le Soir felkérésére a This Is Not a Crisis nevű szervezet 4734 embert kérdezett meg arról, hogyan érzik magukat az egyre népesebb muszlim lakosság mellett – és 77 százalékuk mondta azt, hogy a tömeges bevándorlás miatt már olyan, mintha Belgium nem is az ő hazájuk lenne. Leginkább a 65 évnél idősebbek viszonyulnak negatívan a muszlim migránsokhoz, 84 százalékuk inváziót emlegetett.

A válaszadók 74 százaléka szerint az iszlám nem egy toleráns vallás, míg 60 százalékuk szerint az egyre növekvő muszlim lakosság már a belga identitás megszűnésével fenyeget. Tízből hét francia anyanyelvű belga állította azt, hogy a muszlimok rossz hatással vannak a mindennapi életükre. Az Iszlám Állam terrortámadásait követően még tovább nő a muszlimellenesek aránya, bár a közvélemény-kutatást végző szervezet szerint a „muszlim-paranoia” egy kívülről irányított folyamat.

„Az eredmények alapján számtalan kérdés merül fel, de az biztos, hogy a társadalom tele van félelemmel és idegengyűlölettel”

– foglalták össze az eredményeket.

Ezzel egy időben a Belgium élő muszlimok véleményét is vizsgálták: a közel 400 válaszadó 33 százaléka vallotta be, hogy nem szeretik a nyugati kultúrát, 29 százalékuk szerint pedig az iszlamista törvények a belga jogrend felett állnak. A megkérdezettek 34 százaléka szerint pedig a belga politikai rendszert úgy kéne átformálni, hogy a Korán előírásainak feleljen meg. A válaszadók több mint fele szögezte le, hogy elítélné és megbüntetné a fiát vagy a lányát, ha egy nem muszlim párt találna magának.

Sokan azonban még mindig a migránsok mellett állnak Vasárnap közel 2000 ember vonult Brüsszel utcáira, akik az illegálisan Belgiumban tartózkodók kitoloncolása ellen tiltakoztak. A tüntetést azt követően kezdték szervezni, hogy híre ment: közel 100 szudánit kínoztak meg hazájukban, miután a belga hatóságok deportálták őket. A belváros parkjaiban 2015 óta rendszeresen rengeteg migráns táborozik, annak ellenére, hogy az önkéntesek közel 200-uknak biztosítanának szállást.

Kommentek:

Top 0