• Sport
Faktor

Belgium lesz Magyarország ellenfele az Eb nyolcaddöntőjében!

Lejátszották a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság utolsó két csoportmérkőzését is: Belgium Svédországot, míg Írország Olaszországot győzte le 1-0-ra. Ezzel az is eldőlt, hogy Magyarország Belgiummal játszik majd a nyolcaddöntőben.

Miután a magyar válogatott az Eb eddigi legjobb meccsén 3–3-as döntetlent játszott Portugáliával, eldőlt, hogy csoportelsőként jut tovább a torna legjobb 16 csapata közé. Így a kilenc órakor kezdődött mérkőzéseken az volt a kérdés, hogy ki lesz a magyarok ellenfele, az E-csoport második helyén végül a világranglista második helyét elfoglaló Belgium zárt. A vereséggel a svédek kiestek, így Zlatan Ibrahimovic ma játszotta utolsó mérkőzését a válogatottban.

Nainggolan gólja:

Olaszország két forduló után már bebiztosította  csoportelsőségét, így nagy tétje már nem volt az Írország elleni meccsnek – persze ez az írekre nem vonatkozott. A híres rajongótáborral rendelkező szigetországiak a 85. percben szereztek győztes gólt, ennek ellenére csak a harmadik helyen zártak a csoportjukban. Olaszország a nyolcaddöntőben a címvédő spanyolokkal találkozik, utána következhet a negyeddöntőben a világbajnoki címvédő Németország, majd az elődöntőben a házigazda Franciaországgal vagy akár Angliával meccselhet a döntőbe jutásért, ha addig eljut.

Brady gólja:

A magyar csapat könnyebb ágra került, mondjuk a negyeddöntőben lehet, hogy Wales lesz az ellenfél (ha sikerül Belgiumot legyőzni), az elődöntőben pedig előfordulhat, hogy jön majd a visszavágó Portugáliával, vagy akár Horvátország is szembejöhet (még Svájc és Lengyelország juthat el ilyen messze) – bármi is lesz, nyugodtan kijelenthetjük, hogy az Eb egyik legnagyobb üde színfoltja Magyarország lesz. A ma esti meccs után így ünnepelt Budapest, érdemes végignézni a képgalériánkat!

Így juhat el Magyarország akár a döntőig is (Forrás: Wikipédia)

Így juhat el Magyarország akár a döntőig is (Forrás: Wikipédia)

Labdarúgás

Európa-bajnokság

E-csoport

3. forduló

Svédország–Belgium 0–1

Gól: Nainggolan (84.)

Olaszország–Írország 0–1

Gól: Brady (85.)

A csoport végeredménye:

1. Olaszország 6 pont

2. Belgium 6 pont

3. Írország 4 pont

4. Svédország 1pont

Kommentek:

Top 0