• Külföld
Faktor

Belehalt sérüléseibe a férfi, túl sokáig várakoztatták a segélyhívón

Hiába mondta, hogy meg fog halni, a diszpécser csak azt ismételgette, hogy "Tartsa a vonalat".

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

A napokban kezdődött a tárgyalása annak a brit férfinak a halála ügyében, akit idén júniusban megkéseltek a nyílt utcán.

A 36 éves Paul Millea halálát féltékenységi dráma okozta: egy férfi arra gyanakodott, hogy Millea kiszemelte magának a várandós barátnőjét, ezért június 17-én megkéselte őt, és ott hagyta az utcán a vérző áldozatot.

A vád szerint Paul Millea tárcsázta a segélyhívót és bejelentette, hogy mellbe szúrták, ám az operátor néhány kérdés után az automata várakoztatót játszotta be - írja a heli hírekre hivatkozva a 24.hu. A szürreális párbeszédben, amelynek a teljes szövegét közölték a lapok, Millea többször is elmondta:

EZT IS AJÁNLJUK:

    „Megkéseltek. Meg fogok halni”, a diszpécser pedig állandóan azt ismételte, hogy „Tartsa a vonalat”, de egyszer az automata ügyfélszolgálatot is bekapcsolta a megkéselt férfinak, aki azt hallhatta a vonalban, hogy a „hívások nagy száma miatt túlterheltek a vonalak”, ezért „szíves türelmét kérik”.

    A vád szerint a mentőautó 40 perccel a hívás megkezdése után ért a helyszínre; a mentőszolgálat azonban azt állítja, hogy a kiérkezési idő mindössze 8 perc volt. Mindez sajnos már nem változtat a tényen, hogy Paul Millea hajnalban a kórházban belehalt a sérüléseibe. Gyilkosát 22 év letöltendő börtönre ítélték.

    Kommentek:

    Top 16