Faktor

Belefojtotta a tóba az agrárkamara szakértőjét egy tejtermelő

Megmagyarázhatatlan gyilkosság történt Franciaországban. Kedd délelőtt a francia agrárkamara fiatal tanácsadónője úgynevezett hivatalos látogatást tett egy tejtermelő családnál Aveyron mellett. Nem is ellenőrzés volt, hanem egyszerű tanácsadás. Két fivéré a farm, és velük él 78 éves apjuk.

A szakértőnő és a tejtermelők között nem volt semmiféle vita. Amikor a fiatalabb testvér, Xavier Espinasse egyedül maradt a tanácsadónővel, elkezdte ütni, majd egy félig-meddig befagyott kis tóba fojtotta. A fiatal nő azonnal meghalt.

Amikor a bátyja észrevette a gyilkosságot, hívta a mentőket és a rendőröket. A gyilkost letartóztatták.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A megyei ügyész sajtótájékoztatót tartott délután. Azt mondta, hogy a gyilkosság nincs összefüggésben a francia mezőgazdasági válsággal. Ráadásul ez a farm az agrárkamara szerint nem is jelezte, hogy anyagi gondjai lennének. A tanácsadónő azért látogatta meg a farmot, hogy javaslatokat tegyen a tehenek tartásával kapcsolatban. Úgy tudják, hogy semmiféle vita nem előzte meg a gyilkosságot, ezért is nehezen magyarázható, ami történt. Az egyetlen kiindulópont a motiváció megismeréséhez egy szomszéd vallomása - szerinte a gyilkos gazda egy ideje feltűnően rosszkedvű, depressziós volt.

    2004-ben egyébként egy másik farmon, Saussignac-ban egy feldühödött francia farmer agyonlőtt két mezőgazdasági ellenőrt. Azok ellenőrizni jöttek, és a gazdának súlyos anyagi gondjai voltak. A gyilkosságért 30 év börtönre ítélték.

    Top 16