• Kultúra
Kiss Rozina

Beköszöntött az Égkorszak!

Januárban jelent meg a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar legújabb albuma. A 18 felvételből álló lemezhez új klip is készült, Égkorszak címmel, főszerepben Ónodi Eszterrel és Thuróczy Szabolccsal.

A zenekar legújabb, NEVESS MAGADRA! című albuma idén januárban jelent meg. A lemeznek van egy alcíme is: A helyzet tragikus – de nem komoly… , ami 18 felvételt tartalmaz. A második, Égkorszak című dalhoz készült a zenekar legújabb videoklipje, melynek főszereplői Ónodi Eszter és Thuróczy Szabolcs, az Aranyélet sztárjai.

A dal címe egyben a következő budapesti Müller Péter Sziámi AndFriends koncert címe is, amire április 27-én, a Kuplungban kerül sor. A koncert nem maradhat vendégek nélkül, fellép többek között Kiss Laci (URH, Európa Kiadó) és Thuróczy Szabolcs is.

A koncert FB eseményét itt nézheted meg!

EZT IS AJÁNLJUK:

  A Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar derűsen és merészen termékeny, innovatív, ugyanakkor szigorúan és lazán hagyományőrző alkotócsoport.

  Mint neve is mutatja, a kipróbált baráti társaság egyenként és együtt is megjárta a szocializmus és a posztkapitalizmus legjobban tűrt és tiltott formációit. Ők azok, akik folyamatosan karbantartják az URH, a Kontroll-Csoport, a Sziámi, a korai Európa Kiadó és néhány más fontos, megszűnt vagy ritkán létező formáció kiemelkedő dalait. Ezek a számok meghökkentő módon ma újra ugyanúgy - ha nem erősebben - hatnak az emberekre, mint születésük pillanatában. Az egykori rajongótábor még (koncert)járóképes reprezentánsait egyre bővülőbb számban egészíti ki a gyerekek és unokák generációja. A fiatalok is kívülről fújják, amit belülről a magukénak éreznek. Ennek is köszönhető, hogy a hat éve aktívan zenélő AndFriends számos zsúfolt, gyakran dupla koncertet adott Budapest nagyobb, mértékadó helyszínein és kihagyhatatlan fesztiválzenekarként is számon tartják őket

  A baráti társaság tagjai:

  Müller Péter Sziámi - ének, dalszövegek, (URH, Kontroll, Sziámi)

  Kirschner Péter - zeneszrzés, gitárok, vokál (URH, Európa Kiadó, 2. Műsor),

  Roszik Hella - ének, hegedű (Pintér Béla és Társulata)

  Varga Orsolya - billentyűs hangszerek (Európa Kiadó, Orkesztra Luna)

  Angler Ákos - dobok (Sziámi, Anima Sound System, Odett)

  Winterverber Csaba - basszusgitár (Európa Kiadó, Napra)         

  Kommentek:

  Top 16