• Krimi
Faktor

"Nagyon csini vagy!" - írta a kilencéves békési kislánynak egy férfi

A lányok szépségét dicsérte egy pedofil férfi az interneten Békés megyében, de a gyerekek azonnal szóltak szüleiknek. Két anyuka panaszkodott a perverz férfiról a Délmagyarnak.

Azon a napon, amikor elkészült a kislányom Facebook-profilja, privát üzenetben ecsetelte egy férfi, hogy mennyire szép. „Mizu! Nagyon csini vagy!"

– írta többek között. A gyerekem akkor, 2015 őszén, 9 éves volt – mesélte egy Békés megyei anyuka a lapnak.

Illusztráció.

Illusztráció.

"A kislányom nem írt vissza semmit. Azonnal szólt az apjának, mert akkor ő volt otthon vele" – mesélte az anyuka. A Facebookról letörölték a kislány profilképét és a háttérképet, a férfit letiltották, többet nem üzenhetett a gyereknek. A lány nevét pedig átírták az apjáéra. Így próbálják megvédeni attól, hogy a jövőben felnőtt férfi keresse a kapcsolatot vele.

Tudom, hogy elvileg ilyen kicsiknek még nem lehet Facebook-profiljuk. Mi, felnőttek az osztállyal, illetve az edzővel is így tudtuk tartani a kapcsolatot. A kislányommal az eset után megbeszéltük, hogy azonnal szólni kell, ha baj van

– mondta az anyuka.

A lap szerint az ő kislányát is az a csongrádi férfi szemelte ki, akit a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tartóztattak le. A férfi a gyanú szerint több száz kislányt zaklatott az interneten. A csongrádi férfit 2015 őszén kapták el. Az akkor 28 éves R. István az interneten több száz 8–12 éves kislánynak küldött üzenetet. A rendőrség lefoglalta a férfi számítógépét, amin 18 év alatti lányokról készült pornográf képeket is találtak.

Kommentek:

Top 0