• Belföld
Faktor

Nincs radiátor az autista fiú szobájában egy Békés megyei otthonban

A 24 éves Feca autista, és egy dühroham alkalmával szedte le tavaly a falról a radiátort. A fűtőtestet azonban azóta sem szerelték vissza. Az intézmény fenntartója, az ápolók és a karbantartók mind mást hibáztatnak.

A fiatal férfi édesanyja mindig, amikor fiát látogatja, szól az otthon dolgozóinak, hogy még mindig nincs visszaszerelve a radiátor. Azt válaszolták neki, hogy már szóltak a karbantartóknak.

Egy idő után megelégeltem a helyzetet, és felhívtam a szerelőket. Az illető akkor azt mondta, hozzá nem is érkezett bejelentés

– részletezte a Borsnak Ildikó.

Illusztráció.

Illusztráció.

Az asszony azért íratta be elsőszülött fiát az otthonba, mert Feca autizmusa olyan súlyos, hogy már nem tudta tovább ápolni. Ildikó vasárnaponként látogatja meg a fiát, majdnem nyolcvan kilométert utazik ezért.

Legutóbb, amikor a fiamnál jártam, a keze olyan volt, mint egy jégcsap. Én is nagykabátban ültem végig. Az ápolók egy plusztakarót adtak a fiamnak, hogy ne fázzon. Mondanom sem kell, nem ért semmit. Tényleg így kell bánni egy sérült emberrel?

– kérdezte Ildikó, aki havonta több tízezer forintot fizet, hogy gyermeke megfelelő ellátásban részesüljön. Ebből fizetik többek között a fűtést is.

Kiderült, hogy csak két darab alkatrészre lenne szükség ahhoz, hogy Feca szobájába visszakerüljön a radiátor.

A karbantartó közölte velem, hogy az alkatrészek beszerzése nagyjából egy-két hét az engedélyek és a papírmunka miatt. Ekkor fogtam magam, és én magam megvásároltam az alkatrészeket, amiket aztán beszolgáltattam az otthonnak. Remélem, a következő fagyokat nem egy dupla pokróc alatt kell átvészelnie

– bizakodott.

Az intézmény a Bors kérdéseire eddig még nem reagált.

Kommentek:

Top 0