• Krimi
Faktor

Áramot vezetett szinte mindenbe a békési férfi

Az 50 éves békési férfi két hétvégi háznál és egy tanyán is gazdálkodott Békésen. 2015 őszén az általa használt tanya főépületének bejárati ajtaja melletti dugaljból a hálózati áramot a bejárati ajtóra, az ablakokra, a kamra ajtóra, valamint a padlásfeljáróra szerelt védőrácsaiba vezette, nehogy valaki besétáljon hozzá.

Amikor „védelmi rendszerét” hálózati feszültség alá helyezte, tudta, hogy egy esetleges jogtalan behatoló akár halálos áramütést is szenvedhet, de ez nem zavarta.

A férfi az egyik hétvégi házának kertjében ráadásul a kukorica között vadkendert termesztett. Az általa termesztett kannabisz tartalmú növényi törmelékből több csomagban több mint 2 kilót rejtett el a padláson, illetve egyik hétvégi házánál.

A kép csak illusztráció.

A kép csak illusztráció.

A helyszíni szemle és házkutatások során a rendőrség a vádlott lakóhelyéről és hétvégi házaiból 3 darab átalakított puskát, egy forgótáras pisztolyt, egy átalakított légpuskát és egy hatástalanított, majd visszaalakított duplacsövű sörétes vadászfegyvert, több darab alkatrésznek felhasználható fegyver darabot, valamint összesen 495 darab különféle lőszert foglalt le, amelyeket a férfi engedély nélkül tartott.

A lőszereket különböző helyeken rejtegette: kerültek elő lőszerek a garázs falából, színből, tyúkólból, terménytároló tetejéről, de fotel kárpitja alól is. A rendőrök lefoglaltak 3 darab varsát is, amelyeket a vádlott korábban az általa használt tanya közelében lévő Vargahossza csatornában helyezett el úgy, hogy halászati engedélye vagy állami halászjegye nem is volt.

A Békés Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő férfit emberölés kísérletével, kábítószer birtoklással, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel, valamint orvhalászattal vádolja. A férfi tetteiért 5 évtől 22 és fél évig terjedő börtönre számíthat. A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetést kért, valamint azt, hogy a bíróság tiltsa el a közügyek gyakorlásától, és kötelezze őt a nyomozás során felmerült több, mint 1,3 millió forintos bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Gyulai Törvényszéken folytatódik Dr. Veress Gabriella főügyész tájékoztatása szerint.

Kommentek:

Top 0