• Külföld
Faktor

Bejelentette a rendőrség: a pokoli torony felső szintjén mindenki meghalt

A hatóságok szerint a halálos áldozatok száma csak növekedni fog.

Bejelentette a Scotland Yard, hogy tizenkét halálos áldozatot követelt az a pokoli tűz, amely egy 27 emeletes toronyházban csapott fel Londonban. A hatóságok szerint ez a szám növekedni fog. Szerintük senki sem élte túl a felső három szinten lakók közül. Úgy gondolják, legalább ötven ember vesztette életét.

A 12 halálos áldozaton kívül 74 sérültet ápolnak kórházban, 20 állapota válságos. Sokan úgy gondolják, többen még bennrekedtek a házban, amely hamarosan összeomlik.

A tűz az után keletkezett, hogy egy meghibásodott hűtő felrobbant. Percek alatt szétterjedtek a lángok, az emberek pánikban menekültek. Gyerekeket dobtak ki az ablakon és sokan a mélybe vetették magukat. Voltak, akik lepedőkből csináltak kötelet vagy éppen ejtőernyőnek használták őket. Egy csecsemőt a 9. emeletről dobtak ki, szerencsésen túlélte, ám azt nem lehet tudni, mi történt az édesanyjával.

A házban nem volt tűzjelző, nem volt önműködő tűzoltórendszer, amely füst érzékelésére azonnal bekapcsolt volna és az egyetlen biztonságos lépcsőházat is eltorlaszolták.

"Mintha a pokolban lettünk volna. Holttesteken kellett átmászni" - mondta az egyik túlélő.

Kommentek:

Top 0