• Külföld
Faktor

Bedrogozott farkasok rémisztgetik az autósokat

Hetek óta furcsán viselkedő prérifarkasok ijesztgetik az autósokat egy kaliforniai országúton. Kiállnak az út közepére, farkasszemet néznek a sofőrökkel, vagy feléjük rohannak és megállásra kényszerítik őket. Körbeszimatolják a kocsit, aztán visszaszaladnak a bokrok közé. Senki nem érti, miért csinálják ezt, még soha nem viselkedtek így.

Először azt hitték, hogy megvesztek a farkasok, de a szakértők szerint valamilyen drog lehet a különös viselkedés oka. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a vadállatok hallucinogén gombáktól beállva jelennek meg az úton, és rémisztgetik az embereket - írta az 24.hu a huffingtonpost.com-ra hivatkozva.

Mikor jön már egy autó?
Illusztráció: Pixabay

Mikor jön már egy autó? Illusztráció: Pixabay

A veszettséget végül kizárták, mert a prérifarkas-támadások már több hét óta tartanak, és ennyi idő alatt a betegség már megölte volna az állatokat. „Ha több mint egy hete tart, akkor nem valószínű, hogy ez veszettség” – mondta a Pacific Sunnak Lisa Bloch, Humane Society állatvédelmi szervezet kommunikációs igazgatója.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Arra gyanakszanak, hogy a prérifarkasok hallucinogén gombát ettek, és az okozza furcsa viselkedésüket. Valószínűleg légyölő galócát ettek, mert abból sok nő a környéken. Bloch elmondta, hogy a kutyatulajdonosokat korábban figyelmeztették is, hogy vigyázzanak a gombákkal, ha a kutyával a vadonban kirándulnak.

    A gomba az egyik magyarázat, de az is lehet, hogy a prérifarkasok azért merészkednek az autósok közelébe, mert valakik az autóból etették a vadállatokat, és emiatt már nem félnek az emberektől. Sőt, akár még agresszívvá is válhatnak, ami komoly gondot okozhat a környéken. Ezért kérik az embereket, hogy ne etessék a prérifarkasokat.

    Top 16