• Élet
Kiss Petra

Bebizonyosodott: a kamillatea a hosszú élet egyik titka

Egy új kutatás szerint a kamillatea sokkal erősebb házi csodaszer, mint azt elsőre gondolnánk. Ha van otthon, mindenképpen érdemes gyakrabban teát főzni belőle, mert sokkal tovább élhetünk egészségesen a segítségével.

A kamilla hatását már az ókori egyiptomiak is ismerték. Lázcsillapítóként használták, a Napisten virágának nevezték. Minden háztartás alap gyógynövénye, de úgy tűnik, mégsem becsüljük eléggé, hisz csak téli, náthás időszakban vesszük elő. Egy új kutatás szerint, érdemes lenne minden nap egy csészével meginni belőle, mert a legrettegettebb betegségek ellen is képes felvenni a harcot.

Miért pont a nőknek használ?

Egy amerikai kutatás során 1677 nőt és férfit vizsgáltak 7 éven keresztül. A résztvevők 65 évnél idősebbek voltak, és 14 százalékuk rendszeresen fogyasztott kamillateát. A tudósok arra jöttek rá, hogy a nők körében ez a gyógynövény 29 százalékkal csökkentette a halálozás kockázatát. Ez az összefüggés akkor is fennállt, ha a kutatók tovább vizsgálták az érintett résztvevők demográfiai adatait, egészségi állapotát és életmódját. A férfiak számára viszont rossz hírünk van, náluk semmilyen hasonló összefüggés nem mutatott a kísérlet.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Azt egyelőre nem tudják megmagyarázni, miért csak a nőkre hatott így a gyógynövény, az azonban tény:

  a nők gyakrabban fogyasztanak gyógyteákat, mint a férfiak.

  Megdönthetetlen tények a kamilláról:

  • Ez az egyszerű gyógynövény képes csökkenteni a magas vércukorszintet és a cukorbetegség szövődményeinek  kialakulását.
  • Megnyugtatja a gyomrot és az idegeket
  • koleszterincsökkentő
  • antioxidáns, gyulladás- és vérrögképződés-gátló, így csökkenti a rák kialakulásának kockázatát.
  • Képes felvenni a harcot a baktériumokkal szembe és erősíti az immunrendszert
  • Érdemes lenne tehát nem csak a nőknek, a férfiaknak is többet inni a kamillateából.

  Fontos! Csak kizárólag egyben szárított virágfejnek van gyógyhatása a filteres kamillák, maximum nyugtató hatásúak!

  Kommentek:

  Top 16