• Külföld
Faktor

Világszerte baj van a bébiétellel, Magyarországra is hoztak belőle

A francia Lactalis cég háza táján kirobbant a botrány.

Szerdán a Nébih közzétette, hogy a francia Lactalis cégcsoport kiterjesztette a termékvisszahívást a craoni gyárban előállított valamennyi termékére, függetlenül a gyártás  időpontjától és a terméktételtől. A francia gyártó termékeiből Magyarországra is szállítottak.

A korábbi visszahívás csak a Craonban tavaly február 15-e után gyártott tápszerek bizonyos tételeire vonatkozott. Ezt terjesztette ki a cég az összes termékre. A Lactalis cégcsoport hangsúlyozta, hogy a kiterjesztett további intézkedés nem egészségügyi okokból vált indokolttá.

A Nébih ellenőrzi a Magyarországra szállított termékeket, az eredményről pedig a későbbiekben tájékoztatja a lakosságot.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Szalmonellát okozott, négy óriáscég mégis forgalmazta Franciaországban a Lactalis nevű tápszert. A termékből december végén több milliót kellett visszavonni a patikák és boltok polcairól, miután 31 gyermeknél szalmonellát mutattak ki. A megelőzés érdekében azóta 83 országból több mint 12 millió doboz, babáknak készült tejport vont vissza a cég. Ezt az intézkedést terjesztették most ki.

    Kommentek:

    Top 16