• Külföld
Faktor

Interneten árulják a medvéket, ebben a országban engedély nélkül is tartható otthon

A fiatal állatok többe kerülnek, mint a kifejlett egyedek.

Sokféle vadállatot lehet vásárolni Oroszországban, a barna medve pedig még csak nem is veszélyeztetett, tartása még engedélyhez sem kötött – írja a Russia Beyond The Headlines.

A bocsok drágábbak.

A bocsok drágábbak.

A népszerű orosz online kereskedelmi oldalakon, elsősorban az Avitón több ajánlat is van, egy barnamedve-kölyök 800-1000 dollár, míg a felnőtt állatok ennek töredékéért is megvehetők. A fiatalabb egyedek azért drágábbak, mert ők könnyebben idomíthatók, ami leginkább azt jelenti, hogy jó esetben még sohasem ettek húst, és nem alakultak ki a vadászszokásaik sem.

A felnőtt medve, amit az oroszok leginkább a 100 kilós testtömeg felett tartanak annak, akár már 200 dollárért is elérhető.

A medvetartás költsége körülbelül 100 dollár havonta, a medve mindenevő, naponta kétszer eszik, és tápláléka évszakfüggő. A télhez közeledve az ételnek már változatosabbnak és gazdagabbnak kell lennie, hogy a felhizlalt medve könnyebben átaludja a telet. Az otthon tartott állatokat elsősorban zabkásával, hallal, dióval és gyümölccsel javasolt etetni. A szakértők szerint jobb, ha egyáltalán nem kapnak húst.

Kommentek:

Top 0