• Külföld
Faktor

Szívmelengető meglepetéssel búcsúzott Obama - videó

Joe Biden amerikai alelnök azt hitte, csak Obama egyik búcsú-sajtótájékoztatóján vesz részt - de az ország legmagasabb kitüntetésével lepte meg a leköszönő elnök.

Az elnök és az alelnök barátsága legendássá vált, és a nyilvánosság előtt gyönyörű lezárást kapott a közös munka. Joe Bidennek ugyanis fogalma sem volt arról, mire készül Obama, és mikor meghallotta, hogy az Elnöki Szabadság Érdemrenddel tüntetik ki, sírva fakadt.

Obama a méltatásában azt mondta, Biden azzal érdemelte ki a legmagasabb kitüntetést, hogy végig hitt az amerikaiakban, szereti az országát és egy életen keresztül Amerika jobbá tételéért küzdött. A leköszönő elnök még azt is hozzátette, hogy az internetnek most egy utolsó lehetőséget szolgáltattak arra, hogy a "bromance-ukon", a két férfi közötti szoros barátságon gúnyolódjanak - írja a BBC.

Fotó: Europress / Nicholas Kamm - AFP

Fotó: Europress / Nicholas Kamm - AFP

Biden a könnyeivel küszködve köszönte meg a kitüntetést.

"Egy meghatározó ember utazásának lehettem részese, amely során meghatározó dolgokat tett. Elnök úr, a lekötelezetted vagyok, a barátságodé és a családodé. Amíg élek, melletted leszek"

- mondta a meghatott Biden, akit Obama a történelem legjobb, legkifinomultabb alelnökének nevezett, aki sosem félt megmondani a véleményét, még ha az ellenkezett is az elnökével.

Biden tervei szerint Washingtonban marad, és a demokrata párt aktív tagja lesz - valamint továbbra is küzd a rákkutatás fejlesztéséért, mely mellett fia halála után kötelezte el magát. Korábban pedig azt mondta, 2020-ban ő is indul az elnökségért.

Kommentek:

Top 0