• Külföld
Faktor

Súlyos munkahelyi baleset történt: többen megsérültek, egy ember eltűnt

Egy romániai bányában történt robbanás.

Egy bányász eltűnt, három megsérült hétfőn reggel a Zsil völgyében, amikor robbanás történt a hobicaurikányi bánya egyik tárnájában. A bánya bezárás alatt van.

Fabius Kiszlely, Hunyad megye prefektusa azt nyilatkozta, hogy a három sérült bányászt megtalálták és a felszínre hozták, a negyediket mentőcsapat keresi.

A Hunyad megyei területi munkafelügyelőség első adatai szerint egyik bányász sebei súlyosak, a másik kettő könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

A négy vájár a bánya bezárásán dolgozott, mintegy 450 méterrel a földfelszín alatt, amikor a robbanás bekövetkezett - mondta el a város polgármestere. Danut Buhaiescu tájékoztatása szerint a hobicaurikányi szénbánya bezárás alatt áll, a termelésnek év végén kellene leállnia – írja a Maszol.

Frissítés:

A Hunyad megyei hobicaurikányi szénbányában már nem fejtik a szenet, a munkások a bánya bezárásának a munkálatait végezték, amikor mintegy 450 méteres mélységben a robbanás bekövetkezett. A robbanás túlélőit égési sebekkel hozták a felszínre. Az eltűnt bányász életét vesztette.

Kommentek:

Top 0