• Belföld
Faktor

"Meg fogtok halni!" - nevelt gyerekeit kínozta a férfi

Két és fél év börtönbüntetést kapott az az olasz férfi, aki bántalmazta a nevelt gyermekeit, az édesanyát kiskorúak veszélyeztetése miatt szintén bűnösnek találta a bíróság.

Illusztráció.

Illusztráció.

A Szekszárdon élő 38 éves, olasz férfi 2014 óta él élettársi viszonyban a 44 éves, magyar nővel, akinek előző házasságából származó akkor 10 éves fiát, valamint 5 éves és 9 éves lányait közösen nevelték.

A férfi 2014 szeptemberében mindenféle indíték nélkül a fiút és az idősebbik lányt a fürdőkádba tette, majd a fejüket a nyakuknál fogva a vízbe nyomta azt kiabálva, hogy meg fognak halni. A fiúra 20 centiméternyi vizet engedett, és két-három alkalommal 10-15 másodpercig a víz alá nyomta a fejét.

Október 2-án a nevelt fiát újra bántalmazta, rátérdepelt és a lábát csavarta, miközben ismét azt kiabálta, hogy meg fog halni. Az édesanya ugyan a segítségére sietett és megpróbálta lefogni az élettársát, de a férfi őt is megütötte. Végül egy szomszéd hívta a rendőrséget, miután meghallotta a férfi kiabálását.

A gyerekeket nevelőszülőknél helyezték el.  A bántalmazások miatt ugyan mindketten nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedtek, de később szorongásos, depressziós tünetek jelentkeztek náluk. Az eset feldolgozását az is nehezítette, hogy a vádlott ok nélkül bántalmazta a gyerekeket. Tuba István bíró úgy vélekedett, hogy emiatt különösen súlyos az elkövetett bűncselekmény.

A bíróság kiskorú veszélyeztetése és testi sértés miatt mondta ki bűnösnek a férfit, két és fél év börtönbüntetést kapott. A gyermekek anyját szintén kiskorú veszélyeztetése miatt fél évi, egy évre felfüggesztett börtönre ítélték, hiszen elmulasztott segítséget kérni a rendőrségtől vagy a gyermekvédelemtől.

Kommentek:

Top 0