• Kultúra
Faktor

Leleplezte magát Banksy, ez volt a valódi terve a ledarált képpel

A graffitiművész Girl With Baloon című munkája először egy londoni ház falán jelent meg.

Banksy a közösségi médiában tett közzé egy videót, amelyben közli, hogy a Sotheby's aukcióján valójában a Girl With Balloon (Lány léggömbbel) című képét teljes egészében meg akarta semmisíteni.

Fotó: Europress - AFP/Ben Stansall

Fotó: Europress - AFP/Ben Stansall

A Girl With Baloon (Lány léggömbbel) című képért folyó licitharcot alig két hete egy európai gyűjtőnő nyerte meg 1,04 millió fontos (386 millió forintos) ajánlattal. Ám alighogy lecsapott a kalapács, az aukció résztvevőinek elképedésére a kép keretébe épített önmegsemmisítő ledarálta az alkotás alsó felét.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A kép most már a Love is in the Bin (Szerelem a szemétben) címet viseli, és Banksy ügynöksége hitelesítette is - közölte a múlt héten a Sotheby's, amelynek szakértői úgy értékelték, hogy Banksy nem elpusztította egy képét, hanem egy újat alkotott.

    A nyilvánosság elől rejtőzködő művész Shred the Love, the Director's Cut címmel posztolt egy háromperces videót, amelyből kiderül, hogy a performanszt korábban többször elpróbálta, és az eredetei cél az lett volna, hogy a kép keretébe épített megsemmisítő teljes egészében ledarálja az alkotást az aukción.

    A graffitiművész Girl With Baloon című munkája először egy londoni ház falán jelent meg, később azonban számos nyomat készült belőle és egyik legismertebb képe lett - írja az MTI.

    Kommentek:

    Top 16