• Pénz
Faktor

Júliussal bezártak a bankfiókok, ezeken a helyeken már nem intézhet el semmit

Az országban folyamatosan csökken a bankfiókok száma.

Az MNB adatai szerint két év alatt 16 százalékkal, 324-gyel csökkent a bankfiókok száma. Ez egy március végéről szóló adat, azóta pedig tucatnyinál is több további fiók zárt be - számolt be az azenpenzem.hu.

Az Erste Bank még június elején jelentette be, hogy június végével négy nagyvárosban összesen nyolc fiókját vonja össze egy másik ott működővel, egy településen pedig bezárja a fiókját.

Az ATM-ekből viszont nem lesz kevesebb.

Az ATM-ekből viszont nem lesz kevesebb.

A CIB Bank pedig még áprilisban tette közzé, hogy bezár június végén a piliscsabai fiókja, valamint összevonnak két-két nyíregyházi és egy székesfehérvári fiókot.

A kis bankok közül a fiókbezárás mellett döntött a MagNet Bank is: a József körúti fiók a bank Astoriánál lévő fiókjába költözött június közepén. Korábban az újlipótvárosi fiók "költözött" a Balassi Bálint utcába.

Emellett a pénzintézetek változtatnak a nyitvatartási időn és a kínált szolgáltatásokon is. A CIB július 17-étől budapesti KÖKI fiókját a korábbi este hat helyett többnyire csak fél ötig tartja nyitva. Az MKB viszont az idén június végétől lehetővé tette ügyfelei számára, hogy ingyen és jelszó nélkül használhassák a fiókokban elérhető wifi hálózatot.

Kommentek:

Top 0