• Krimi
Faktor

Baltával csapkodta őket, majd felgyújtotta a házat, hogy leplezze a gyilkosságot

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki megölte élettársát és ismerősét, majd a halottakra gyújtotta a házat, hogy leplezze a gyilkosságot.

Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a férfi nem dolgozott, élettársával együtt Budapesten, ismerősöknél élt. A nő prostituált volt, az így szerzett pénzt közösen költötték el. Mindketten napi rendszerességgel fogyasztották a "Zene" fantázianevű új pszichoaktív drogot.

A párosnak volt egy ismerőse, egy nyugdíjas férfi,  aki az érdi Szilfa utcában élt. Az idős emberrel valamikor együtt lakott a prostituált. Bár a nő elköltözött tőle, gyakran visszajárt hozzá, hogy pénzt kérjen, ezért kereste fel 2014 májusában is. Nem sokkal később a 41 éves élettársa is utána ment, és összeveszett az idős férfivel, éjszakába nyúlóan kiabált vele. A fiatalabb férfi a veszekedés hevében felkapott egy fejszét, és megtámadta vele az öregembert. A férfit, és aztán a nőt is többször megütötte a fejszével. A csapásoktól mindketten elájultak. A 41 éves férfi, hogy leplezze a tettét, több ponton is felgyújtotta a házat. Amikor látta, hogy egyre nagyobbak a lángok, az egyik ablakon kiugrott és elmenekült.

Az idős férfi szén-monoxid-mérgezésben halt meg, a nő halálát a súlyos sérülések okozták.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság két napon belül elfogta a gyilkost. Az ügyészség Különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat a férfi ellen, és életfogytig tartó szabadságvesztést kért - írta az MTI.

    Top 16