• Krimi
Faktor

Baltát állított a kutyája fejébe részegen

Brutális módon bántalmazta a kutyáját egy ittas szegedi férfi: baltával majdnem kettévágta a pofáját. A rendőröknek azt mondta, ha nem viszik el a kutyát, akkor a Tiszába dobja vagy agyonveri. Az ebet megműtötték.

A szomszédok értesítették a rendőrséget a hét közepén, hogy Kiskundorozsmán az Öreghegy-dűlő egyik lakója brutális módon bántalmazta kutyáját.

A rendőröknek az ittasnak tűnő férfi elmondta, hogy azért akarta baltával agyonverni a kutyáját, mert korábban kiugrott a kerítésen, és lefojtott három kiskutyát. A véres baltát megtalálták a rendőrök - írja a Délmagyar

A kutya egy másfél méteres lánccal volt kikötve, körülötte a föld véres volt. A német juhászkutya jellegű keverék eb a pofáján sérült. A szemétől a szájáig 12 centiméteres nyílt seb tátongott. A 72 éves férfi szinte kettévágta a kutya pofáját.

Aki gerinces állatot oly módon bántalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés három évig terjedő szabadságvesztés, ha az állatkínzás az állatnak különös szenvedést okoz, vagy maradandó egészségkárosodását, pusztulását okozza.  

A sérült kutyát végül négy és fél órán át operálták az orvosok. A kutya állkapcsát dróttal kellett rögzíteni. Maradandó sérüléseket szenvedett az állat.

A kutya gazdája azt mondta a rendőröknek, hogy ha nem viszik el a kutyát, akkor a Tiszába dobja vagy agyonveri az állatot.

A Szegedi Rendőrkapitányság állatkínzás miatt indított büntetőeljárást L. István ellen.

Top 0