• Krimi
Faktor

Bosszúból rendezett vérfürdőt a baltás támadó

Kétségbeejtő információk derültek ki a múlt hétfői baltás támadásról: az elkövető, egy 17 éves afgán fiú így akart bosszút állni barátja haláláért. A tinédzser nem sokkal korábban tudta meg, hogy barátját megölték Afganisztánban. Kést és baltát vett magához, majd felszállt a würzburgi vonatra.

Fotó: Europress / Karl-Joseph Hildebrand / DPA - AFP

Fotó: Europress / Karl-Joseph Hildebrand / DPA - AFP

A fiú szabályos vérfürdőt rendezett a vonaton – összesen öt embert sebesített meg, közülük ketten még mindig kritikus állapotban vannak. A fiú egy évvel ezelőtt érkezett migránsként Németországba, felnőtt kísérő nélkül – írja a BBC.

A baltás támadó a vonaton négy embert – mindannyian hongkongiak –, menekülés közben pedig egy nőt vágott meg, mielőtt lelőtték a rendőrök. 14 ember kapott sokkot a vérfürdő láttán, őket is kezelték az orvosok.

Mint később kiderült, a fiú az Iszlám Állam híve volt: a terrorszervezet zászlóját őrizte a szobájában, egy videóban pedig késsel a kezében beszél arról, hogy öngyilkos merényletre készül.

A bajor hatóságok szerint mélyen vallásos muszlim volt, és azért sürgette a „hitetlenek” meggyilkolását, mert otthon maradt barátait támadások érték, egyik ismerőse pedig meg is halt. Eleve számolt a saját halálával is. A támadása a nyomozók szerint egyértelműen politikai okokból történt.

A fiú támadása során azt kiabálta: „Allahu Akbar! (Isten hatalmas!).

Egy hét alatt négy merénylet történt Németországban: pénteken egy müncheni bevásárlóközpontban 9 embert lőtt agyon egy iráni-német tinédzser, vasárnap Stuttgart mellett egy szíriai migráns egy nőt késelt meg, éjszaka pedig egy szíriai öngyilkos merénylő robbantotta fel magát.

Kommentek:

Top 0