• Belföld
Faktor

10 millió forint kártérítést kap a meggyilkolt politikus fia

A képviselőnő fiát tévesen vádolták azzal, hogy megölte a saját anyját.

Nem jogerősen több mint tízmillió forintos kártérítést ítélt meg a Debreceni Járásbíróság csütörtökön a 2007-ben meggyilkolt debreceni önkormányzati képviselő, Balla Irma fiának, akit korábban azzal vádoltak, hogy ő követte el a bűncselekményt, s emiatt 12 év fegyházra ítélték, de később felmentették.

Ifjabb Schönstein Sándor összesen csaknem 27 millió forint kártalanítási igényt nyújtott be a magyar állammal szemben. A fiatalember ellen annak idején különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés büntette miatt indult eljárás. Ifj. Schönstein Sándor összesen harminc hónapot töltött előzetes letartóztatásban.

A felperes szerint emiatt vagyoni és nem vagyoni kár érte. Lelki egészségében kár keletkezett, párkapcsolata megszakadt és az egyetemet sem tudta befejezni. Keresetében kitért arra is, hogy diploma nélkül, illetve a vele szembeni előítéletek miatt nem tudott a szakmájában elhelyezkedni, ez indokolta, hogy nem vagyoni kártalanításként hatmillió forintot követelt az államtól. A bíróság ezt az összeget megalapozottnak találta, ugyanakkor a vagyoni kártalanításként kért csaknem 21 millió forintnyi összeget csak részben tartotta indokoltnak.

Kommentek:

Top 0