• Külföld
Faktor

Végzetes balesetet szenvedett, belehalt sérüléseibe az üzletember

Egy képet akart készíteni a tájról, de ekkor a mélybe zuhant.

Lezuhant egy falról, és belehalt a sérüléseibe Vang Csien, a kínai HNA vállalatcsoport elnöke és társalapítója, aki franciaországi üzleti úton tartózkodott - közölte szerdán Pekingben a turizmus, logisztika és légi szállítás területén tevékenykedő konglomerátum.

Az 57 éves Vang Provence-ban, az Avignon közelében fekvő Bonnieux faluban felmászott egy mellvédre, hogy onnan készítsen fényképet a kilátásról, amikor átesett a túloldalra, és tíz métert zuhant - számolt be egy francia rendőrségi forrás. Bár orvosi ellátásban részesült, belehalt sérüléseibe - írja az MTI.

A Hajnan szigeti székhellyel működő HNA csoport leginkább a Hainan Airlines tulajdonosaként, és a Deutsche Bank AG, valamint a Hilton Worlwide Holdings részvényeseként ismert. Az elmúlt hónapokban a konglomerátum azzal került a hírekbe, hogy egyre növekvő adósságainak kezelésére mintegy 14,5 milliárd dollárnyi (4079 milliárd forint) vagyont, a többi között részvényeket értékesített - írta a South China Morning Post című kínai napilap. Vang a konglomerátum részvényeinek közel 15 százalékával rendelkezett, és a stratégiáért, illetve a csoport mindennapi működéséért felelt.

Kommentek:

Top 0