• Krimi
Faktor

Szerelemből lopott el az apjától 25 milliót egy Balaton környéki fiatal

Lopás miatt emelt vádat egy 23 éves férfivel és hat társával szemben a Siófoki Járási Ügyészség, mert a fiú - társai felbujtására - az apjától ellopott 25 millió forintot.

A Balaton közeli településen élő fiatal férfi baráti társaságában megemlítette, hogy az apja az otthonukban nagyobb összegű készpénzt tart. Ekkor a barátai elhatározták, hogy a pénz egy részét megszerzik, ebbe belevonták a külföldön prostituáltként dolgozó nőismerősüket.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

Tavaly év végén a külföldről hazalátogató nő elhitette a fiúval, hogy vonzódik hozzá és párkapcsolatot szeretne vele létesíteni, társai pedig valótlanul arról tájékoztatták, hogy a nő egyiküknek 5 millió forinttal tartozik. A fiatal férfi a kapcsolat reményében ki akarta fizetni a nő tartozását, ezért az apja garázsában elásott pénzből ellopott mintegy 7 millió forintot, amit teljes egészében átadott a társainak. Ezután Kaposvárra költözött egy albérletbe, hogy a szülei elől elrejtőzzön, majd az idei év elején ugyancsak a barátai rábeszélésére ellopta a garázsból apja további pénzét is, csaknem 18 millió forintot.

Az ügyészség a fiatal férfivel és a cselekmény utáni rejtőzködésében segítséget nyújtó három társával szemben felfüggesztett, a cselekményt kitervelő és arra a fiút rábeszélő, előzetes letartóztatásban lévő további három társával szemben végrehajtandó szabadságvesztést kért – írja az ügyészség.

Kommentek:

Top 0