• Belföld
Faktor

Megrázó részletek: társát mentve vesztette életét az idős férfi a Balatonban

A két férfi holttestét a vízi mentők húzták ki a tóból.

Illusztráció.

Illusztráció.

Társával együtt indult horgászni a 70 éves balatonederecsi O. István, partot azonban már sosem értek. István társa valószínű kizuhant a csónakból, mire az idős orvos megpróbálhatta kimenteni a vízből bajba jutó ismerősét, azonban mindketten a Balatonba vesztek.

"Mi kint voltunk, láttuk is őket, akkor még nyugodtan ültek a csónakban. Később értesültünk arról, hogy mi történt" – mondta a férfi egyik horgásztársa a Blikknek. Az esetet senki nem látta, de úgy tudni, hogy István társa valahogyan megbillenhetett, ő pedig próbálhatta kimenteni. Ezt abból következtették ki, hogy a férfi kabátját és cipőjét később a csónakban találták meg.

Az idős férfi társai szerint fitt ember volt, így nem csoda, hogy megpróbált a barátja után menni. Gyakorlott horgász volt, ha tehette, délelőttönként kiment a vízre. Most is azért kezdték keresni, mert nem ment be dolgozni délután, ez gyanús lett.

A vízimentők először a másik férfi holttestét találták meg, Istvánét pedig másnap emelték ki. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője elmondta, hogy egyelőre nem tudni, mi történt a két férfival.

Kommentek:

Top 0