• Krimi
Faktor

Értékes fogás: hangszereket loptak egy magyar férfitól

A tolvajok a gitár saját tulajdonosának akarták eladni a hangszert.

A sértett személyesen tett bejelentést a rendőrségen pénteken, mert az édesanyja házából eltulajdonították az ott tárolt hangszereit.

A nyomozás adatai alapján egy 49 éves balassagyarmati és egy 30 éves felsőpetényi férfi augusztus 20-a után, a sértett édesanyjának házába – a postaládába rejtett kulccsal – bement, majd onnan eltulajdonított öt gitárt. Az ellopott hangszerek közül egyet a 26 éves balassagyarmati társuk lakásán rejtettek el.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

Megalapozott a gyanú továbbá arra is, hogy a három férfi december 30-án este – ugyanolyan módszerrel – bement a sértett szülői házába, majd onnan további három nagy értékű gitárt lopott el.

Az eltulajdonított hangszerek közül kettőt a 26 éves gyanúsított el akart adni csütörtökön az eredeti tulajdonosának. Másnap, az átadás helyszínén az „eladót” a rendőrök elfogták és az időközben beazonosított két társával együtt a rendőrkapitányságra előállították. A rendőrök a megtartott házkutatások alkalmával az eltulajdonított 5 nagy értékű gitárt megtalálták és lefoglalták, az időközben értékesített 2 további hangszer lefoglalása folyamatban van.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányságon a nyomozók a 49 éves és a 30 éves férfit lopás miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A két férfi előzetes letartóztatását kérték.

A rendőrök a 26 éves balassagyarmati férfit lopás és orgazdaság miatt hallgatták ki gyanúsítottként, aki az eljárás során szabadlábon védekezhet - írja a police.hu.

Kommentek:

Top 0