• Krimi
Faktor

Ködbe lőtt a vadász a Bakonyban, társa szörnyethalt miatta

A tettes azt sem látta, merre lő, akkora volt a köd, eltalálta társát.

A Komáromi Járási Ügyészség a halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indult ügyben kérte annak a 60 éves vadásznak az előzetes letartóztatását, aki a vadászat során lelőtte a társát.

Illusztráció.

Illusztráció.

A férfi pénteken külföldi bérvadászként vadászott a Bakonysárkány és Aka közötti erdőben. A férfi – bár a vadászat befejezéséről értesítést nem kapott – elhagyta a számára kijelölt vadászlest. Ezután, eddig ismeretlen okból, a nála lévő vadászlőfegyverrel úgy adott le célzott lövést, hogy a sötét, ködös erdőben a lecsökkent látótávolság miatt pontosan nem tudta felmérni, mit is vett célba. A lövés eltalálta a vadásztársát, akinek olyan súlyos sérülést okozott, hogy a  helyszínen életét vesztette.

Az ügyészség álláspontja szerint a külföldi lakóhellyel rendelkező gyanúsított esetében tartani kell a szökésétől, illetve nem zárható ki, hogy a tanúk befolyásolásával megnehezítené az eljárás lefolytatását. A kényszerintézkedés elrendeléséről a nyomozási bíró dönt - tájékoztatott Dr. Reszl Ildikó főügyész.

Frissítés:

A Komáromi Járásbíróság hétfőn egy hónapra házi őrizetbe helyezte az olaszt vadászt - írja az MTI. A házi őrizetre Magyarországon kerül sor, mert a gyanúsítottnak háza van itt, és egy bejegyzett gazdasági társaság ügyvezetője. Anyagi és családi viszonyai rendezettek.

Kommentek:

Top 0