• Belföld
Maksa Mónika

Bakondi: nem kell visszaállítani a sorkatonaságot

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója vasárnap este az M1 csatornán reagált a svéd külügyminiszter korábbi kijelentésére. A főtanácsadó azt mondta, hogy Magyarországon nem kell visszaállítani a sorkatonai szolgálatot.

Bakondi György szerint arra van szükség, hogy a magyar honvédség tartalékos létszáma megfelelő szinten legyen, de nem kell visszaállítani a kötelező sorozást, mint ahogy azt a svéd külügyminiszter szeretné. Azt mondta, hogy a honvédség alkalmazásának jogi szabályozásáról kedden kezdenek egyeztetni a pártok. Egy új minősített időszakot akarnak az alaptörvénybe emelni.

Forrás: MTI

Forrás: MTI

Bakondi György a kölni tömeges erőszakról is beszélt. Azt mondta, hogy a magyar titkosszolgálatoknak megvannak azok a technikai eszközei, amelyekkel a Kölnben történtekhez hasonló szervezői munkákat felderíthetik. Hozzátette, hogy szorosan együttműködnek a partnerszolgálatokkal is. A külső határőrizetet pedig elengedhetetlennek nevezte, mert "ha biztonsági kontroll nélkül juthatnak emberek az országba, az potenciális veszélyt jelent a köz- és nemzetbiztonságra is".

EZT IS AJÁNLJUK:

    A főtanácsadó azt mondta, hogy a magyar kormány a V4-ek fórumain is el akarja érni, hogy a külső határőrizet szerepét felértékeljék, és az összes további lépés ettől függhessen – írja az MTI.

    Top 16