• Politika
Faktor

Bakondi: Meg kell őrizni az unió külső határait és ott ellenőrizni a migránsokat

Semmi nem utal arra, hogy idén csökkenne a migránsok száma, sőt tavasszal valószínűleg még többen érkezhetnek Európába - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna műsorában.

A tanácsadó szerint aggasztó, hogy a migrációs nyomás állandósulása mellett olyan ötletek is felmerültek az unióban, hogy közvetlenül Törökországból vagy Szíriából hozzák a migránsokat.

Egyik változatot sem támogatja a magyar kormány; az a meggyőződésünk, hogy az Európai Unió külső határait kell megőriznünk, és ott kell elvégeznünk azokat a külső ellenőrzéseket, amelyek a biztonságot garantálják

- mondta Bakondi. Hozzátette: mindent meg kell tenni azért, hogy a migránsok hazatérhessenek és otthonukban rendeződjön a helyzet. Csütörtökön Orbán Viktor is arról beszélt, hogy növekedik a migrációs nyomás, a kényszerbetelepítési kvóták pedig veszélyeztetik az embereket. Erről részletesebben itt írtunk.

EZT IS AJÁNLJUK:
    Fotó: Europress-Milos Bicanski/Getty Images

    Fotó: Europress-Milos Bicanski/Getty Images

    Az M1 aktuális csatorna műsorában Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense azt mondta, az ENSZ és az Európai Unió becslése szerint akár a tavalyinál háromszor több menedékkérő is érkezhet Európába az idén. A docens szerint ez azt jelenti, hogy míg most naponta mintegy 1600-2000 ember érkezik Németországba, a jövőben ez a szám 6000-ra is emelkedhet.

    Korábban arról is írtunk, hogy Orbán Viktor szerint meg kell állítani a bevándorlást, illetve, hogy már Merkel sem erőlteti a követelő kvótákat.

    Top 16