• Politika
Faktor

Bakondi: anarchista csoportok támogatják a migránsokat

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója titkosszolgálati információkra hivatkozva azt mondta, hogy "bizonyos körzetekben anarchista csoportok" jelennek meg a migránsok között, akik a kerítés átvágására alkalmas szerszámokat osztogatnak.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna műsorában azt is mondta, hogy egy kerítés áttörésénél - például a görög-macedón határon - mindig nagyobb tömeg van a helyszínen, de a konkrét támadásban kevesebben, 2-300-an vesznek részt. A többiek csak figyelik a történteket, abban reménykedve, hogy sikerül az áttörés, és ők is túljuthatnak a kerítésen - mondta Bakondi.

Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Fotó: Balogh Zoltán/MTI

A belbiztonsági főtanácsadó közölte, hogy jövő szerdán nem dönt a kormány a magyar-román határ lezárásáról, csupán a védelem megerősítésről, elsősorban a magyar-szerb határszakaszon. A romániai határt akkor zárják majd le, ha az nemzetbiztonsági információk alapján szükséges lesz. Elmondta: ettől függetlenül már előkészítették a terepet, hogy ha úgy adódik, azonnal el lehessen kezdeni az építkezést.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Nemrég arról is írtunk, hogy több mint 200 migráns áll bíróság elé, mert átszöktek a határon.

    Top 16