• Belföld
Faktor

Hatalmas a kigyulladt bábolnai üzemből ömlő füst, a szomszédos településekről is látni

A tűzoltók nagy erőkkel dolgoznak a helyszínen.

Bábolnán, a Mészáros utcában a Dragon Food élelmiszer-ipari kft. raktárépülete gyulladt ki, amelyben élelmiszergyártáshoz használatos olajokat és zsírokat, illetve különféle gáz-, köztük oxigénpalackokat tároltak. Káli Sándor, a megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta a Kemmának, hogy a lángok átterjedtek az épület teljes egészére, és bent egy palack is felrobbant. Hozzátette: ehhez hasonló, harmadfokú riasztás két-három évente egyszer fordul csak elő.

A helyszínre a komáromi, a kisbéri, a győri, a pannonhalmi, a nyergesújfalui és a tatabányai hivatásos, az ácsi és a nagyigmándi önkormányzati, valamint a tárkányi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat.

A portál szerint a régi II-es számú keltető helyén működő üzemet hatalmas lángok pusztítják. Sűrű füst gomolyog az ég felé. A város főutcáját a rendőrök és polgárőrök mindkét irányból lezárták. A szakemberek egyelőre nem tudják, mi okozta a tüzet, de a tornádószerű füstoszlopot még Ete határából is lehetett látni.

Kommentek:

Top 0