• Krimi

Azt mondták, telefonszerelők, de meglopták az időseket

Egy csongrádi és egy baksi férfi azzal járta az országot, hogy telefonoszlopot szeretnének felállítani. Bejutottak az idős emberek házába, elterelték a figyelmüket és meglopták őket.

Békés megyében 2015 januárjában több bejelentés is érkezett a rendőrségre arról, hogy időseket loptak meg. A férfi azzal csengetett be házakba, hogy telefonkábelt szeretne átvezetni a telken. Azt ígérte: ha beleegyeznek, pénzt kapnak érte az idősek. Azt kérte, hogy engedjék be, hogy méréseket végezzen. Miközben a lakók a kert végébe kísérték, társa besurrant a házba. Átkutatta a házat, pénzt, ékszereket lopott, majd mindketten elmentek. 

A 30 éves csongrádi és a 47 éves baksi férfit 2015. február 25-én Mezőberényben, egy parkolóban fogták el. A baksi férfi ellen elfogatóparancs volt érvényben, mert nem kezdte meg korábbi börtönbüntetését. Megpróbálta más nevére szóló igazolványokkal becsapni a rendőröket, de nem sikerült, börtönbe vitték. Társát előzetes letartóztatásba helyezték – írja a police.hu.

Kiderült, hogy két férfi nem csak Békés megyében, hanem az ország más részein – Bólyon, Barcson, Kalocsán, Kiskunhalason, Szekszárdon, Tiszaalpáron, Hódmezővásárhelyen, Nagykanizsán és Szentesen – is ugyanezzel vagy hasonló módszerrel lopott.

A két férfi ellen most javasolt vádemelést a rendőrség.

Top 0