• Krimi

Azt ígérte, elintézi, hogy szabadon engedjék

Pályázat írás ígért, de neki sem látott annak egy férfi és a társa. Az ügyészség most összesen 11 ember ellen emelt vádat. Ugyanis nem csak a két csaló, a megbízóik is börtönbe kerülhetnek. Ők ugyanis azért fizettek, hogy hivatalos személyeket fizessenek le.

Az ügy elsőrendű vádlottja pályázati ügyintézőnek adta ki magát. Csakhogy egyetlen esetben sem tett semmit.

Később egy másik férfival kezdett együtt dolgozni. Akkor már jóval szervezettebben csalták ki pénzt. Azt ígérték, hogy azokat, akik megkeresték őket, európai uniós támogatáshoz juttatják. Volt, hogy azt mondták, hogy magas szintű kapcsolataik vannak, akiket meg tudnak győzni arról, hogy az ő ügyfeleik nyerjék meg a pályázatot. De előfordult olyan is, hogy azt ígérték, hogy hivatalos személyeket vesztegetnek meg, hogy egy férfi lakhelyelhagyási tilalmát megszüntessék. Ahogy a többit is, ezt is minden alap nélkül ígérték.

Azokat, akikre hivatkoztak, nem is léteztek. A két férfit most üzérkedéssel vádolják, amiért akár nyolc évre is börtönbe kerülhetnek.

Az ügynek azonban másik kilenc vádlottja is van. Ők azok, akik nem tudtak arról, hogy becsapják őket. Azért viszont fizettek, hogy hivatalos személyeket fizessenek le.

Top 0