• Külföld
Faktor

Azonosították a párizsi késes terroristát - eddig valaki másnak hitték

Eddig azt hitték a franciák, hogy marokkói, de kiderült, egy Tunéziában született férfi volt, aki csütörtökön henteskéssel támadott meg egy rendőrt Párizsban.

A férfi azt kiabálta, Allahu Akbar ('Allah a legnagyobb'), és megpróbálta leszúrni a rendőrt. A rendőr agyonlőtte. Kiderült, hogy a férfit 2013-ban egy lopás miatt már elfogták. Mivel akkor nem volt nála semmilyen irat, egy kitalált nevet és adatokat mondott a rendőröknek. Ujjlenyomatot vettek tőle, és rögzítették a hamis adatokat. Miután csütörtökön lelőtték, a rendőrök újra ujjlenyomatot vettek tőle, és látták, hogy egyezik azzal, amelyiket 2013-ban vettek egy tolvajtól. 

A férfi holttestéhez egy robotot küldtek, hogy megvizsgálja, van-e a testére szerelve robbanószerkezet. Többen úgy látták ugyanis, hogy a ruhájából vezetékek lógnak ki. Kiderült, hogy egy robbanómellény utánzat volt rászerelve. 

Egy nap alatt azonban kiderült, hogy a 2013-ban megadott nevek és adatok nem valósak. Tehát a támadó nem a 21 éves, Sallah Ali nevű marokkói születésű férfi volt.

A férfit az ismerősei azonosították, és elmondták, hogy a neve Tarek Begacem, és Tunéziában született. Emellett az MTI úgy tudja, a francia hatóságok megtalálták nála a hűségesküjét, melyet az Iszlám Állam vezetőjének tett. Ebben a választott dzsihádista harci neve mellett ott volt az igazi neve és állampolgársága is. Ez állítólag egyezik azzal, amit az ismerősei állítottak róla.

Top 0